HABERLER>EKONOMİ
11 Nisan 2018 Çarşamba - 10:55

İzmir Trafik Vakfı Başkanı Kocabaş: Gelirimiz, Emniyet ve trafik için kullanılıyor 

İzmir Trafik Vakfı’nın Başkanı Celal Kocabaş, vakfın İzmir’de trafik sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

İzmir Trafik Vakfı Başkanı Kocabaş: Gelirimiz, Emniyet ve trafik için kullanılıyor 

Celal Kocabaş, trafik vakfının araç çekimi ve otoparklardan elde ettiği gelirleri, trafik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yönlendirmesi ve denetimiyle, işbirliği halinde kullandığını vurguladı.

Vakfın faaliyete geçtiği günden bu yana, yaklaşık 2.5 yıllık süre içerisinde 5 otopark kuruluşu ile 17 çekici aracını faaliyete aldığını, çekici hizmetinin görevli trafik polislerinin resmi isteği ve tutulan zabıt üzerine yapıldığını anlattı.

Celal Kocabaş, “Araçların çekilmesi ile ilgili olarak; ‘Trafik polislerinin trafik akışına engel olan, yasak ve yanlış parklar gibi nedenlerle çekilmesini istedikleri araçları’ çektiğimizi bir kez daha vurgulamak istemekteyiz” dedi.

DİJİTALLEŞME ÖDÜLÜ
Çekilen araçlar kurum vakıf bünyesindeki otoparklara çekildiğini dile getiren Celal Kocabaş, “Uygulamaya aldığımız yeni sistemimizle vatandaşlarımız çekilen araçlarının plakalarını, www.izmirtrafikvakfi.org adresine girerek, aracının hangi otoparkta olduğunu görebilmektedirler” bilgisini paylaştı.

Kocabaş, dijital dönüşüm kapsamında yaptıkları bu çalışma ile Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye ve Fibabanka ana sponsorluğunda, bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Anadolu Markaları Yarışması”nda ödül kazandıklarını açıkladı.

Celal Kocabaş, İzmir Trafik Vakfı’nın uygulayıcı şirketi konumundaki İZTAŞ İzmir Trafik A.Ş.’nin Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü’nün sahibi olduğunu bildirdi. Dijitalleşme Endeks puanı 80 olarak olan İztaş İzmir Trafik Özel Eğitim Ve Özel Sağlık Hizmetleri, trafik polisleri tarafından yasak yere park eden araçların çekiciler tarafından otoparklara taşınma sürecinde araçların hasar görüp görmediğini kayıt altına alabildiğini hatırlattı.

TRAFİK EKİPLERİNE DESTEK
İzmir Trafik Vakfı’nın kurulduğu günden bu yana ödediği vergi ve SGK primlerinin yanı sıra trafik ekiplerinin İzmir’e daha iyi hizmet edebilmelerini sağlamak için çeşitli destekler verdiğine dikkat çeken Celal Kocabaş, şunları söyledi:

“Vakfımız trafik ekiplerimizin kıyafetlerini yenilenmesinde öncü bir rol almıştır. Trafikle ilgili şehre yapılacak Trafik ve Emniyet duyurularının birinci elden verilmesi amacıyla İzmir Polis Radyosu’nun kuruluşu ile ilgili tüm finansman ihtiyacı karşılanmıştır. Ayrıca emniyetin telsiz görüşmelerinin iyileştirilmesinde önemli bir rolü bulunan telsiz rölelerine kışın da ulaşılabilmesi için arazi özellikli araç sağlanmıştır. Son olarak da 2017 yılının Kasım ayında bu kez de kayıp/yakalamalı araçların tespiti için Emniyetçe alınan teknolojik cihazların monte edileceği 7 adet yeni otomobil vakıf tarafından alınarak, faturaları ödemiş ve Emniyetin hizmetine verilmiştir.”

ŞEHİT ÇOCUKLARINA BURS
Celal Kocabaş, “Vakfın en önemli hedeflerinden başında eğitim yer almaktadır. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi ve şehit ailelerine bağış yapılması, şehit çocuklarının eğitimi için destek sunulması bu hedefler arasındadır. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü ile mutabık kalınarak okullarda çocuklarımıza Trafik ve Trafik Kuralları Eğitimi verilmesi konusunda hazırlıklarımız devam etmektedir. Sabit ya da seyyar trafik eğitim parkları yapabilecek, mevcut olanlara destek sağlayabilecektir” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELER İÇİN ÇALIŞMA
İzmir Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kocabaş, “Vakıf faaliyetlerden elde edilen gelirleri vakıf senedine uygun şekilde İzmir’in trafik sorunlarının çözümü, kurulu otopark sayısının arttırılması, nerelerin otoparka uygun olduğu, yurtdışındaki otopark projelerinin benzerlerinin İzmir’e getirilmesi konularıyla ilgili fizibilite, proje, yap-işlet-devret modelli fizibilite çalışmaları yapabilecek ve bu çalışmaları devletin kullanımı için ilgili kurumlara sunmayı planlamaktadır. Vakfımızın gayesi doğrultusunda İzmirimizin trafik sorunlarının çözümüne, halkımızın huzuruna katkıda bulunmak amacıyla var gücümüzle çalışmaktayız” diyerek açıklamasını noktaladı.

 
Sosyal medya fenomenlerine kötü haber
 
İzmir'de şehit babasından 'adalet' çığlığı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medya fenomenlerine kötü haber
Maliye Bakanı Naci Ağbal, sosyal medya hesapları üzerinden ürün tanıtımı ...
Açılış yağmuru: Ege'ye 22 proje birden!
2018 yılı içerisinde İzmir, Manisa ve Uşak’ta 12 barajın temelini atmaya ...
EBSO seçimini yaptı: Yorgancılar yeniden başkan!
Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar’ın tek listeyle gittiği seçimde sandık ...
 
Araç sahiplerine bir kötü haber daha!
Benzin fiyatlarına geçen ay yapılan 12 kuruşluk zammın ardından bir zam ...
İZTO’da ilk aşama tamam… Kimler meclise girdi?
Demirtaş ve Özgener arasında yaşanan rekabette 79 komiteden meclise giren ...
İkinci el otoda yeni dönem başlıyor!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ...
 
Dolar ve Euro'da böylesi görülmedi!
Dolar kuru tarihi zirvesini 4.1010 TL seviyesine taşırken, şu dakikalarda ...
Ağaç sektörünün kalbi İzmir'de atıyor!
Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İşadamları Derneği (AİMSAD) önderliğinde ...
İzmirli denizciler başkanını seçti
Geçen hafta meclis üyeliği seçimlerini tamamlayan İMEAK Deniz Ticaret ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva